Een persoonlijk advies:

Een tintje krijgt u niet van één keer zonnen, de pigmentatie in uw huid heeft tijd nodig om op gang te komen, verbranden hoort daar niet bij! Reken dus altijd op meerdere korte zonne sessies voor optimaal resultaat.
Een zonnebanksessie is veilig zolang dit op een verantwoordelijke wijze gebeurd. Bij uw eerste zonnesessie verzorgen onze professionele zonneconsulenten een gratis huidanalyse. Wij vragen u een huidanalyseformulier in te vullen, op basis van de door u verstrekte informatie adviseren wij welke zonnebank voor uw huidtype het meest geschikt is voor het mooiste resultaat.

Hygiëne:

Wanneer u ontspannen geniet van een zonsessie, ligt u veelal ongekleed onder de zonnebank. Wij zorgen daarom dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfectiemiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw zonsessie.

Wist u dat verantwoord zonnen…

 • Het hart versterkt

  Zonlicht heeft een verbazingwekkend effect op het hart en bloedcirculatie. Het verminderd het risico op een hoge bloeddruk, verlaagd cholesterolwaarden en leidt tot een verbetering van de bloedcirculatie. Deze positieve resultaten zijn een belangrijke factor en het voorkomen van ernstige aandoeningen van het hart- en bloedvaten, bijvoorbeeld hartinfarct.

 • De botten versterkt

  Het UVB- aandeel van het zonlicht is voor de lichaamseigen vorming van vitamine D3 absoluut noodzakelijk. Vitamine D3 zorgt onder andere voor de aanmaak van kalk, wat bijdraagt aan sterke botten.

 • Gelukkig maakt

  Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam gelukshormonen aan, bijvoorbeeld endorfine of serotonine. Wie kent niet het gelukzalige gevoel na een mooie zonnige dag op het strand? Maar ook bij depressieve stemmingen geven deze – door natuurlijke of kunstmatig zonlicht gestimuleerde hormonen hun positieve werking aan de dag.

 • De huid beschermt

  Een bruine huid is niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. De indirecte diepte bruining biedt een goede zonbescherming, die door stimulering van de melanine cellen in de huid van vitamine D wordt bereikt. Door voor te bruinen onder de zonnebanken van Sunlimited kan een bescherming van de huid bereikt worden die overeenkomen met een beschermingsfactor 3 tot 5. Ook huidziektes worden met een groot succes door UV- licht genezen zoals acne, psoriasis en neurodermitis

Snel een kleurtje?

Even snel een kleurtje halen voor een feestje of een bruiloft is geen goede manier om een mooie en goede kleur te krijgen, een mooie kleur moet langzaam worden opgebouwd. Wij adviseren u voor een kuur 3 weken uit te trekken, 2 á 3 x per week te komen zonnen en telkens met een paar minuten op te bouwen. U komt dan een keer of 8 zonnen in 3 weken. Daarna kunt u eens per week zonnen om uw mooie kleur “te onderhouden”.
Waarom zoncosmetica?
Tijdens het zonnen verliest uw huid veel vocht waardoor uitdroging van de huid en huidveroudering kan ontstaan. Tenvens reflecteert/blokkeert een droge huid het zonlicht. Wanneer u smeert met een zoncosmetica die speciaal is ontwikkeld voor de zonnebank verhoogd u uw bruiningsresultaat tot wel 40%. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat u sneller bruin wordt en dat u dieper en langer bruin blijft.
Let op: Zonnecosmetica voor onder de zonnebank is door het gebrek aan beschermingsfactor niet geschikt voor gebruik in de buitenzon.
Geen SPF smeren:
Voor de zonnebank is het van belang dat u geen SPF (beschermingsfactor) smeert: deze zonnecosmetica is alleen voor gebruik onder de buitenzon. De SPF houdt de UV-straling tegen die u nodig heeft om een bruine kleur te krijgen. Met SPF-zonnecosmetica verbrandt u niet, maar wordt u onder de zonnebank ook niet bruin. De UV-straling wordt gedoseerd door het aantal minuten aan te passen.
Voorkom uitdroging:
Tijdens het zonnen droogt uw huid sneller uit. En een droge huid wordt moeilijker bruin: gebruik daarom een crème om uitdroging te voorkomen. Gewone bodylotion, dagcrèmes en zalfjes zijn niet geschikt om het vochtverlies onder een zonnebank tegen te gaan. Onze medewerkers adviseren u graag welke producten u wel kunt gebruiken.
Zonnecosmetica-tips:
 
Houd er rekening mee dat veel dagcrèmes beschermingsfactor 15 of hoger bevatten. Hierdoor wordt u minder snel bruin onder de zonnebank. Verwijder daarom uw dagcrème voordat u gaat zonnen. Wanneer uw benen moeilijk bruinen, kunt u ze voor het zonnen licht scrubben. Wij raden eveneens aan om een product met bronzer (zelfbruiner) te gebruiken voor mooie bruine benen.
Zakjes zonnecosmetica kunt u na opening nog één week bewaren, geopende flessen maximaal één tot anderhalf jaar.